35 jr Logo website

Laatste Nieuws

USA visa drop-off service

Gepubliceerd op: 28-Feb-2021

De Amerikaanse Ambassade gaat weer van start met de ”interview waiver” oftewel ”drop off” service voor aanvragers slechts volgens afspraak.

Hoewel de ambassade ernaar streeft zaken zo snel mogelijk te behandelen, zullen er waarschijnlijk langere wachttijden zijn wat betreft de afhandeling.

U komt mogelijk in aanmerking om uw Amerikaans visum te vernieuwen zonder interview op basis van uw leeftijd, of als uw visum minder dan 12 maanden geleden is verlopen. In dit geval overlegt u slecht het DS-160 visumaanvraag formulier, de visumkosten en een pasfoto.

Aanvraagformulier
U kunt via deze link alvast het aanvraagformulier op uw eigen gemak in te vullen. U kunt dan met ons een afspraak maken om de documenten af te leveren. Tijdens dezelfde afspraak kunnen er aanvragen voor meerdere personen worden ingediend. De afhandeling kan langer dan 2 weken duren na indiening.

Vernieuwing
Om in aanmerking te komen voor deze speciale vrijstelling dient u te voldoen aan alle onderstaande voorwaarden:

 • Het eerdere visum is afgegeven bij de Amerikaanse ambassade in Paramaribo,
 • De aanvrager vraagt ​​dezelfde visumklasse en -categorie aan als het vorige visum, met hetzelfde paspoort type en dezelfde nationaliteit,
 • Aanvrager was 14 jaar of ouder toen het vorige visum werd afgegeven,
 • Op het visum van de aanvrager komen de woorden ‘Clearance’, ‘Waiver’ of ‘Blanket’ niet voor,
 • Het huidige visum van de aanvrager is nog steeds geldig, of het is minder dan 12 maanden geleden verlopen. Het voorafgaande visum moet worden ingediend bij de nieuwe aanvraag.

Om een ​​aanvraag door ons te laten in dienen met behulp van de drop off service, heeft u het volgende nodig:

 • Een volledig en online ingevuld DS-160 formulier 
 • Geldig paspoort
 • Vorig/ oud paspoort met een USA visum
 • Eén recente pasfoto die voldoet aan de voorwaarden voor USA-visum (5×5 cm)
 • Huidig paspoort
 • De visumkosten (USD 160 per persoon voor toeristenvisa), de drop off fee (USD 10 voor het leveren en afhalen van de documenten bij de ambassade) en de service fee (USD 15 per persoon voor assistentie DS-160 formulier ) te betalen, voor elke aanvraag. De betaling kan via bank overmaking.

Belangrijk
Alle aanvragers moeten op hun eigen verdienste in aanmerking komen. Echtgenoten, ouders of familieleden die niet aan alle criteria voldoen, komen niet in aanmerking voor een interview waiver en moeten een normale afspraak plannen wanneer deze weer beschikbaar zijn.

De Amerikaanse ambassade behoudt zich het recht voor om een ​​aanvrager te interviewen. Als een interview vereist is, wordt uw paspoort teruggestuurd en wordt u gevraagd om voor een interview binnen te komen alleen nadat de Amerikaanse ambassade de routine-interviewafspraken heeft hervat.

Aanvragers jonger dan 14 jaar
kinderen jonger dan 14 jaar kunnen in aanmerking komen voor het ontvangen van hun visum zonder een interview, zolang ten minste één ouder al een geldig B1 / B2-visum heeft of in aanmerking komt om hun visum te vernieuwen via Interview Waiver (IW) en tegelijkertijd een aanvraag indient. Om een ​​visum voor een kind aan te vragen met behulp van Interview Waiver, heeft u naast de bovengenoemde benodigdheden ook het volgende nodig:

 • Een bewijs van ouderlijke relatie, zoals een origineel Surinaams Familieboek of geboorteakte, die samen met het paspoort wordt teruggestuurd zodra het visum is afgegeven.
 • Als de ouders niet tegelijk met het kind een visum aanvragen, dienen de geldige paspoorten met geldige Amerikaanse visa voor één of beide ouders ingediend te worden. Houdt u er rekening mee dat als het Amerikaanse visum niet in het huidige paspoort staat, zowel het huidige paspoort als het paspoort met het geldige Amerikaanse visum overlegd zullen moeten worden.

Aanvragers ouder dan 80 jaar
Aanvragers van 80 jaar of ouder hoeven geen interview bij de ambassade te plannen, ongeacht ze voor het eerst een visum aanvragen of een visum moeten vernieuwen. Voor deze groep aanvragers zijn er geen extra benodigdheden los van de normale vereisten zoals eerder genoemd.

Jack Tours & Travel Service N.V.

"Creating Experiences, Not Just Itineraries"

asra
galileo
IATA-1
creditcardsafe
paypal-logo
mark_blue

Copyright © 2022 Jack tours & travel service

Webdevelopment by BondruTech

Copyright © 2022 Jack tours & travel service
Webdevelopment by BigiDyaranti